Tržišni nadzor - čiji je to posao?

Tržišni nadzor ne treba da se svede samo na rad tržišne inspekcije, već je neophodna koordinacija Saveta za bezbednost proizvoda i ostalih nadležnih organa.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 23.04.2014.

15:41

Default images

Srbija je na pravom putu što se tiče unapređenja kapaciteta tržišne inspekcije, ali i ostalih organa tržišnog nadzora, posebno carine, rekla je pomoćnik u Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacije za sektor tržišne inspekcije, Lidija Stojanović.

Ona je navela da je to ostvareno zahvaljujući podršci IPA 2010 projekta "Jačanje sistema tržišnog nadzora u Srbiji za neprehrambene i prehrambene proizvode", precizirajući da je u okviru tog projekta sprovedena i obuka samih članova Saveta za bezbednost proizvoda.

Što se tiče pravnog i institucionalnog okvira, sa završetkom IPA 2010 Srbija će biti na nivou razvijenih evropskih zemalja, ali i dalje je potrebno da se radi na njegovoj punoj implementaciji uz pomoć Ministava privrede koje je krovno u smislu legislative, navela je Stojanović.

Na dvodnevnoj konferenciji će se raspravljati o upotrebi procene rizika u aktivnostima tržišnog nadzora u oblasti neprehrambenih proizvoda, skrivenim troškovima krivotvorenih proizvoda i novinama u opštem modelu tržišnog nadzora.

Događaj organizuju Radna grupa UN za politike regulatorne saradnje i standardizacije i Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija uz podršku IPA 2010 projekta "Jačanje sistema tržišnog nadzora u Srbiji za neprehrambene i prehrambene proizvode" i GIZ - Otvorenog regionalnog fond

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: