Radnici PIO fonda: Razočarani smo

Protest oko 600 zaposlenih u Republičkom fondu PIO ispred Vlade Srbije završen je, a novi protest najavljen je za sutra od 12 do 14 sati.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 23.04.2014.

10:57

Default images

Predsednica Sindikata zaposlenih u fondu PIO Ljiljana Kremić kazala je agenciji Beta, da ih je danas na sastanak primio savetnik prvog potpredsednika Vlade Dragan Đoković, kome su izneli svoje probleme.

Prema njenim rečima, Đoković im je preporučio da napišu dopis u kom će izneti svoje zahteve i pošalju ga Vladi Srbije "kako bi ga on prosledio dalje".

"Mi ne tražimo dodatna sredstva iz budžeta, već da plate ostanu na februarskom nivou do donošenja Zakona o platnim razredima", rekla je Kremić.

Ona je navela da su zaposleni razočarani, jer se Ministarstvo finansija danas nije oglasilo.

Predstavnici menadžmenta PIO fonda, Ministarstva finansija i Agencije za mirno rešavanje sporova sastajali su se dva puta od početka štrajka, 8. aprila, gde su pregovarali o mogućim rešenjima.

Kremićeva je istakla da je novi sastanak predvidjen za sutra, ali nije izvesno hoće li se na njemu pojaviti predstavnici Ministarstva finansija "jer ne odgovaraju na pozive".

Zaposleni u PIO fondu započeli su štrajk 8. aprila, uz poštovanje minimuma procesa rada, nezadovoljni odlukom Državne revizorske institucije da im se plate smanje za 30 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: