I karticom na rate bez kamate

Odeću, obuću, nameštaj pa i letovanje moguće je platiti karticom na rate, i to bez kamate. Sve veći broj trgovaca omogućava kupovinu tim karticama i do 12 rata.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 23.04.2014.

10:17

Default images

U bankama kažu da za ovim karticama vlada najveća tražnja. Nakon podnošenja zahteva za pet do deset dana klijent može da računa da će na rate moći da plaća robu ili usluge.

"Kod ovakvog načina plaćanja, banka u saradnji s trgovcima - partnerima omogućava da građani robu kupe na 3, 6, 9 i 12 rata bez plaćanja kamate", kaže Živojin Savić, izvršni direktor poslova sa stanovništvom Komercijalne banke. U ovoj banci moguće je podneti zahtev za “masterkard instalment”, “visa revolving”, “dinakard” kreditnu karticu koje omogućavaju plaćanje na rate bez kamate, i to u više od 1.000 prodajnih mesta, kao i u devet najvećih turističkih agencija.

U Inteza banci korisnicima “intesa hit” tekućeg računa nude dve kreditne kartice bez plaćanja naknade za mesečnu članarinu. Reč je o “masterkard” i “amerikan ekspres blu” kreditnim karticama, kojima je moguće plaćanje i do 12 jednakih mesečnih rata bez kamate i naknade, i to na više od 4.500 prodajnih mesta.

Sva plaćanja “masteratom” preko tri hiljade dinara u Sosijete ženeral banci podeljena su na tri do šest rata u zavisnosti od utrošenog iznosa.

"Sa “masterata” karticom građani mogu da kupuju svuda, bilo u Srbiji ili u inostranstvu, nezavisno od trenutnog stanja na tekućem računu, a mogu je koristiti i za kupovinu putem interneta. Glavna prednost ove kartice je mogućnost otplate na jednake mesečne rate, i to bez kamate, a banka je potpisala ugovor s preko 310 partnera a njihov broj konstantno raste", kaže Dejan Vučinić, direktor Direkcije za fizička lica Sosijete ženeral banke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

21 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: