Počeli remonti u “Kolubari“

U Rudarskom basenu "Kolubara" u toku su remonti na proizvodnim sistemima površinskih kopova, saopšteno je iz RB "Kolubara".

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 22.04.2014.

16:40

Default images

Kako se navodi u saopštenju, redovni godišnji remonti osnovni su preduslov za održavanje kontinuiteta proizvodnje otkrivke i uglja.

Na površinskom kopu ''Polje D'' završava se redovna godišnja investiciona opravka Prvog A BTO sistema, a završena je revitalizacija svih delova opreme.

Prošle nedelje završene su aktivnosti na remontu "odlagača", a pri kraju su i radovi na rotornom bageru.

Na najvećem kopu "Kolubare" ovih dana počela je investiciona opravka sistema za otkopavanje uglja (BTS), koja će prema planu trajati do 10.maja.

U istom periodu izvodiće se investiciona opravka rotornog bagera ''glodar 1'' na površinskom kopu ''Polje B''.

Za investicione opravke blagovremeno su pripremljeni neophodni delovi i sredstva za njihovu realizaciju, a remontne aktivnosti izvode ekipe ''Metala'', navodi se u saopštenju.

Uz planiranje remontnih aktivnosti proizvodne opreme koje obezbeđuju sigurnost rada kopova, sada se u "Kolubari" blagovremeno obavljaju pripreme za otvaranje budućih kopova.

U toku je izrada detaljnog inženjeringa projekta za sistem elektronapajanja novog površinskog kopa ''Polje C''.

Nabavka i montaža ovog sistema finansira se iz kreditnih sredstava u okviru "zelenog" kredita Evropske banke za obnovu i razvoj.

Iz istog kredita planirana je nabavka i montaža novog sistema za otkopavanje otkrivke (BTO) površinskog kopa ''Polje C''.

Oprema će zadovoljiti kriterijume najsavremenijih sistema tog tipa i poslužiti kao reper za buduće projekte na novim kopovima, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: