Do prostora bez javnog nadmetanja

Poslovni prostor grada Jagodine biće izdat bez javnog nadmetanja zakupcima koji će zaposliti najmanje 10 nezaposlenih Jagodinaca.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 22.04.2014.

14:55

Default images

Odbornici Skupštine grada Jagodine doneli su danas odluku po kojoj se poslovni prostor u javnoj svojini može dati u zakup van javnog nadmetanja zakupcu koji će uposliti najmanje 10 nezaposlenih osoba sa područja grada.

Cilj je smanjenje broja nezaposlenih lica u gradu, rečeno je u obrazloženju odluke koja je prihvaćena jednoglasno i bez diskusije.

Poslovni prostor se daje u zakup van javnog nadmetanja i prikupljanja pismenih ponuda "radi obavljanja proizvodnih delatnosti koja neće ugrožavati životnu okolinu, život i zdravlje ljudi", stoji u obrazloženju.

Zahtev za izvođenje radova zakupac podnosi Gradskom veću, "sa opisom poslovnog prostora, predmetom i predračunom planiranih radova".

Osnovni cilj je da se potencijalnim zakupcima, zainteresovanim za obavljanje proizvodne delatnosti na području Jagodine, omogući priznavanje troškova ulaganja u prilagođavanju poslovnog prostora potrebama obavljanja poslovne delatnosti, stoji u odluci.

Odbornici Skupštine grada, danas su na dnevnom redu imali 12 tačaka, sve su prihvaćene jednoglasno i bez diskusije, a sednica je trajala svega 10 minuta.

Među tačkama dnevnog reda bio je i Predlog Operativnog plana odbrane od poplava za vode drugog reda, u okviru koje je predsednik skupštine Dragan Marković Palma informisao odbornike da na području Jagodine nema opasnosti o velikih izlivanja reka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: