Nudio laptop za sadnice maline

Bračni par Milena i Marko Minić iz sela Dragovca nedaleko od Leskovca, nakon završenog fakulteta odlučio je da se vrati na selo i gaji voće.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 21.04.2014.

14:07

Default images

Marko koji je studirao u Beogradu nije uspeo da pronađe posao, a onda je u dogovoru sa suprugom rešio da postavi oglas i jedino bogatstvo - laptop - zameni za sadnice maline i kupine.

Samo osam meseci kasnije uspeli su da podignu zasad malilna u Dragovcu na oko pola hektara. Marko objašnjava da je formirao malinjak zahvaljujući dobrim ljudima koji su mu poklonili sadice ali i poljoprivrednoj emisiji "Znanje na poklon" gde je emitovano da menja laptop za sadnice.

"Hvala svim onim dobrim ljudima koji su mi izašli u susret i obezbedili mi sadnice. Zasadio sam 55 ari pod malinom i naravno planiram da narednih godina to proširim i time da se bavim. Zato sam se i vratio kući. Ekonomista sam po struci našao sam neku računicu i zato radimo sve ovo, jer mislimo da može da se živi od toga čak i baš dobro, a ne samo solidno", objašnjava Marko.

Za bavljenje voćarstvom Marko je dobio veliku podršku od supruge Milene koja je živela u Zemunu i nikada se nije bavila poljoprivredom. Tu je i dvogodišnji sin Petar koji od malena već nadgleda radove.

"Nisam nikad ovo ni videla ali vrlo lepo. Opuštenije mnogo nego u gradu. Nema gužve uživam u prirodi sve je to na kraju isplativo i svi smo zajedno po ceo dan", priča kroz smeh supruga Milena.

Markov otac Blagoje očekivao je da njegov sin nakon završenog Ekonomskog fakulteta pronađe posao u državnoj službi, ali je srecan što se Marko vratio na selo.

"Nisam to očekivao od njega jer sam želo da nađe posao u državnoj službi. Pošto nije imao posla bolje nešto da radi i da ima egzistenciju. Meni je drago sad što se vratio i što smo svi tu zajedno sa decom i unucima", komentariše Blagoje.

Milena i Marko planiraju da već na jesen udvostruče površine sa malinama. Pored toga već su formirali i zasad jagoda na oko 40 ari. Marko je zahvaljući dobrim ljudima uspeo da podigne zasade malina, ali i da sačuva laptop.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: