Novi Beograd: Bude se gradilišta

Na Novom Beogradu ponovo niču veliki stambeni, ali i poslovni objekti, pišu "Večernje novosti". Dva mini-naselja se grade u komšiluku Delta sitija i Belvila.

Srbija

Izvor: Novosti

Nedelja, 20.04.2014.

12:32

Default images

Kranovi ponovo natkrivaju Novi Beograd. Gradnja u ovom delu prestonice nije stala, a novi objekti niču u Bloku 67a, 63, 41, 32, 72, Tošinom bunaru...

U neposrednom komšiluku "Delta sitija" i Belvila, počela je gradnja dva velika stambeno-poslovna kompleksa. U trouglu između ulica Uroša Martinoviće, Rijepinove i Omladinskih brigada, na placu od 18.600 kvadrata, "Neimar V" namerava da sazida šest zgrada. Ukupna površina ovog stambeno-poslovnog prostora bila bi 29.000 kvadrata.

Planirana su 303 stana, 33 lokala i 250 parking-mesta u podzemnim garažama. Sve lamele će imati po sedam spratova, a u prizemlju će biti lokali. Pripremni radovi su počeli u martu i trajaće do juna. Do sada je gradilište ograđeno i postavljena informativna tabla, a očekuje se i pobijanje šipova.

Na placu preko puta, od 36.000 kvadrata prema Ulici Jurija Gagarina, "Deka inžinjering" već uveliko zida prvu stambenu zgradu i kopa temelje sledeće. Tu je u planu da se zida šest stambenih zgrada i jedna poslovna, u okviru koje će se nalaziti i hotel.

Kada se završi, kompleks će sa podzemnim garažama imati 137.000 kvadrata. Na tržištu će se naći i 841 stan.

Pošto je projekat veliki i prilično vredan, investitor se odlučio da u prvoj fazi gradi tri stambene zgrade sa 296 stanova različite kvadrature. Kupci će moći da biraju od garsonjera od 25 kvadrata, pa do komfornijih apartmana od 145 kvadrata. U prvoj fazi biće izgrađena i podzemna garaža sa 250 mesta, ali i parking na površini od 90 mesta za vozila. Planirano je i igralište za najmlađe stanare.
Stambeni objekat Atrium 63 (www.beobuild.rs)
U Bloku 63 već se vide i terase buduće stambeno poslovne zgrade koju podiže kompanija "Basal". Grade se dva objekta koji će biti povezani podzemnom garažom. U prvoj fazi na kojoj se sada radi, diže se stambeno-poslovni objekat od 11.500 kvadrata, koji će imati 94 stana i 18 lokala. Planirano je da se završi do kraja godine. Posle toga će se graditi druga zgrade od 5.100 kvadrata za poslovne namene.

Kompanija GTC, koja već ima tri velika poslovna objekta na Novom Beogradu, sprema se da gradi i četvrti u Bloku 41 na uglu Ulica Milutina Milankovića i Bulevara umetnosti.
Poslovni kompleks kompanije GTC u Bloku 41 (www.beobuild.rs)
Kompleks će imati tri zgrade od ukupno 40.000 kvadrata. Gradnja prvog objekta najavljena je za početak leta i on će imati šest spratova i ukupno 10.600 kvadrata iznad zemlje. U podrumskom delu planirana je garaža od 3.500 kvadrata.

U Tošinom bunaru poslovnu zgradu podiže firma "Deneza". Imaće podrum, prizemlje i četiri sprata, što je ukupno nešto manje od 3.000 kvadrata.
Poslovni objekat kompanije Deneza M (www.beobuild.rs)
Zidovi će biti stakleni, a za grejanje i hlađenje koristiće geotermalnu energiju. U suterenu će biti podzemna garaža, ali planiran je i natkriveni parking sa 27 mesta. Rok za završetak je maj sledeće godine.

U Naselju Doktor Ivan Ribar, u blokovima 71 i 72, privedena je kraju i izgradnja socijalnih stanova, čiji je investitor Grad Beograd. U šest objekata sagrađeno je čak 707 stanova,

Na drugoj strani, u Bloku 32, sa velikim zakašnjenjem, završava se treća zgrada u kojoj će stanovi biti dodeljeni mladim naučnicima.
Kompleks Vest 65 (www.beobuild.rs)
U Bloku 65, krajem prošle godine završena je prva faza gradnje naselja Vest 65, tokom koje su izgrađene tri lamele sa 150 stanova, 19 lokala, 229 parking-mesta...

U nastavku izgradnje planirano je de nikne i kula sa poslovnim prostorom i hotelskim apartmanima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: