Vratila se na posao po drugi otkaz

Radnica Trajal korporacije Anita Milićević kaže da je posle 3 godine odlukom suda vraćena na posao, ali da je po povratku u fabriku upućena na plaćeno odsustvo.

Srbija

Izvor: Beta

Subota, 19.04.2014.

15:58

Default images

Ona je agenciji Beta kazala da je odlukom suda 13. januara ove godine vraćena na posao, ali da je samo mesec i po kasnije upućena na plaćeno odustvo jer su joj pretpostavljeni kazali da je na spisku radnika koji bi trebalo da budu proglašeni tehnološkim viškom.

Milićevićeva, koja je samohrana majka dvoje maloletne dece, tri godine je vodila sudski spor zbog otkaza koji je dobila 2010. godine.

"U 'Trajalu' sam počela da radim 2000. godine. Najpre na pakovanju, a potom na patroniranju praškastog eksploziva. Zbog zdravstvenih problema, odnosno fibroze pluća, 2008. sam premeštena na rad u vešeraju i na kapiji da bih 2010. godine dobila otkaz uz obrazloženje da se to radno mesto ukida", kazala je Milićevićeva.

Usledio je sudski spor i krajem prošle godine odluka Apelacionog suda da je "Trajal" vrati na posao. Prema njenim rečima, 4. marta dobila je rešenje o "upućivanju na odsustvo zbog prekida rada do kojeg je došlo bez njene krivice".

"Nije mi jasno kako ponovo mogu da me proglase tehnološkim viškom. Takođe ne znam zašto su me poslali na plaćeno odsustvo kada sada druga osoba radi moj posao. Jedva sam preživela prethodne tri godine. Radila sam po tuđim njivama, išla u Arilje da berem maline, ali sam na kraju završila na VMA u Beogradu", kazala je ona.

Agencija Beta nije uspela da dobije odgovor od poslovodstva "Trajala" o upućivanju Anite Milićević na plaćeno odsustvo i da li je proglašena tehnološkim viškom.

Zastupnica kapitala u toj fabrici Sonja Veselinović, od koje su takođe zatraženi odgovori, navela je da u njenoj nadležnosti "nisu operativna pitanja o kojima se ovde radi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: