Elektromreža: Navodi Saveta netačni

Iz Elektromreže Srbije demantovali su danas navode Saveta za borbu protiv korupcije o trgovini električnom energijom.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 17.04.2014.

17:13

Default images

Kako su naveli u tom preduzeću, Savetu su dostavljeni podaci o prometu električne energije po dva osnova - prva grupa odnosi se na podatke o godišnjem uvozu, izvozu, tranzitu, dopremi sa Kosova i Metohiji (KiM) i prodaji električne energije na unutrašnjem tržištu, i druga grupa koja se odnosi na podatake o prekograničnoj razmeni Elektroprivreda Srbije sa partnerima u BiH, Crnoj Gori i preko administrativne linije sa KiM.

"Prilikom analiza podataka, Savet nije poredio podatke o kompletnom prometu električne energije, iz obe grupe dostavljenih podataka, već je prilikom poređenja podataka dostavljenih od Elektromreža Srbije i EPS-a koristio različite grupe podataka iz čega je i proisteklo da se podaci ne slažu", saopštili su iz Elektromreža Srbije.

Savet za borbu protiv korupcije, juče je upozorio Vladu i nadležne državne organe na neslaganja u podacima državnih institucija i javnih preduzeća u količini električne energije kojom se trguje, njenoj ceni, kao i izmirivanju poreskih obaveza licenciranih trgovaca strujom.

"Kada se uvaži kompletan skup podataka koji se odnosi na promet električne energije dostavljen i od strane Elektromreža Srbije i od strane EPS-a, i izvrši sabiranje svih vrsta podataka dobijaju se identične vrednosti", ocenili su u tom preduzeću.

Dodali su i da sve podatke o prometu električne energije redovno dostavljaju i carinskim organima i da se svi podaci višestruko
proveravaju, kako od strane nadležnih poreskih i carinskih organa.

Navode Saveta, juče su demantovali i u EPS-u, gde su naglasli da su dostavljeni podaci apsolutno tačni i da to tvrde posle naknadno sprovedenih provera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: