Kostić i Jusufspahić o halal hrani

Predstavnici kluba Privrednik i Islamske zajednice Srbije razgovarali su danas o mogućnostima proširenja proizvodnje po halal standardima u Srbiji.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 17.04.2014.

12:06

Default images

Muftiju Muhameda Jusufspahića, sekretara Rijaseta Islamske zajednice Srbije Eldina Ašćerićema i direktora Halal agencije Srbije Mustafu Jusufspahića danas je u Srpskom poslovnom klubu "Privrednik predsednik Miodrag Kostić upoznao sa aktivnostima Kluba.

Akcenat je bio na aktivnostima vezanim za očuvanje tradicionalnih srpskih vrednosti.

Razgovarano je, navodi se u saopštenju Kluba, i o ekonomskim i prijateljskim odnosima sa islamskim zemljama, kao i mogućnostima proširenja proizvodnje po Halal standardima u Srbiji, posebno u kompanijama, čiji su vlasnici članovi kluba "Privrednik".

Kostić i član Izvršnog odbora Slobodan Petrović upoznali su goste sa ciljevima i zadacima kluba, kao i sa planovima u oblasti društveno odgovornog ponašanja, i unapredjenju dobrih odnosa izmedju islamske zajednice Srbije i "Privrednika".

Kostić je poklonio gostima monografiju u izdanju Kluba "Zadužbine i zadužbinarstvo u tradiciji srpskog naroda", saopšteno je iz "Privrednika".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: