GSP opet dobija novog direktora?

Sa najavljenim interventnim merama koje će biti sprovedene u cilju postavljanja GSP "Beograd" na noge, u ovom preduzeću niko nije upoznat.

Srbija

Izvor: Novosti

Četvrtak, 17.04.2014.

09:44

Default images

Vršilac dužnosti direktora Dragomir Spasić je na odmoru, sindikalci su kao i obično neobavešteni, pa se za sada samo među radnicima šuška i o promenama na čelu firme.

Prema nezvaničnim informacijama, v. d. direktora je otišao na odmor sa kojeg će se vratiti u GSP, ali u savetničku fotelju, kao i njegovi prethodnici. Mesto prvog čoveka najvećeg gradskog prevoznika već je ponuđeno verziranom profesoru i nekadašnjem direktoru Slavenu Tici, ali je on to navodno odbio, pa mu je "rezervisano" mesto predsednika Nadzornog odbora.

Spekuliše se da će se posle dužeg vremena upravljačka palica GSP naći u rukama stručnog čoveka iz firme, za šta su se zalagali i sindikalci. Pominje se ime Željka Milkovića, svojevremeno bliskog Ticinog saradnika i direktora tramvajskog pogona.

"Činjenica je da je stanje u GSP loše i da majstori nemaju čime da rade. Dotle je došlo da radnici u garažama skupljaju novac i iz svog džepa plaćaju kako bi kupili neki manji deo, šrafove i slično, da bi mogli da poprave kvar na vozilu. Rukovodstvo je zbog toga bilo na razgovoru sa gradskim čelnicima, međutim, konkretne mere koje će biti primenjene niko nije pominjao. Živimo i radimo u neizvesnosti. Firma grca u dugovima, nema ni alata ni materijala, a za godinu i nešto dana kroz kabinet generalnog prodefilovala su četiri direktora, a sa sledećim čak pet", kažu zaposleni u GSP.

Pod "interventnim merama" koje je spominjao sekretar Privremenog organa Goran Vesić, radnici podrazumevaju i otkaze. U najvećem gradskom prevozniku višak je, navodno, od 400 do 800 zaposlenih, a prvo će se gasiti 430 radnih mesta gde su angažovani radnici na privremeno-povremenim poslovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: