30. aprila o sudbini 153 preduzeća

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata najavila je da će se 30. aprila održati skup povodom statusa preduzeća u restrukturiranju.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 16.04.2014.

16:37

Default images

Na tu sednicu biće pozvan budući premijer Srbije Aleksandar Vučić i novi ministar privrede.

Pored njih biće pozvani i predstavnici sindikata svih preduzeća u restrukturiranju, a ASNS očekuje da će na tom skupu biti iznet jasan plan Vlade za svako preduzeće.

Prema odluci Ustavnog suda donetoj u novembru 2013. godine, država bi 15. maja trebalo da prestane da štiti preduzeća u restrukturiranju, što znači da bi poverioci mogli da pokrenu naplatu svojih potraživanja od njih.

ASNS dodaje da će nakon tog sastanka doneti odluku o daljim koracima u zaštiti zaposlenih u preduzećima u restrukturiranju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: