Vanredne mere za GSP i Beograd put

Čelnici grada pripremaju interventne mere za dva javna preduzeća – GSP Beograd i Beograd put, kaže sekretar Privremenog veća Goran Vesić za Studio B.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 16.04.2014.

08:48

Default images

Kako prenose Novosti, čelnici prestonice su proteklih nedelja skenirali stanje u javnim preduzećima.

"Postoje preduzeća gde je stanje relativno dobro, ali i ona u kojima je situacija izuzetno loša, kao što su GSP Beograd i JKP Beograd-put. Da bismo ih postavili na zdrave noge, pripremaju se interventne mere", naveo je Vesić. "To se posebno odnosi na GSP, gde ćemo izaći sa veoma jasnim merama. Verovatno će se raspisati novi tender za operatera, kako bi se "Bus plus" zamenio našim sistemom", kazao je Vesić.

Vesić je najavio da će se insistirati na završetku Unutrašnjeg magistralnog prstena, dok će se zajedno sa republikom raditi obilaznica oko Beograda, koja će biti gotova sa završetkom novog mosta kod Vinče.

Grad će neke projekte raditi sam, ali će se za pojedine projekte tražiti partneri.

"Intenzivno se radi na izradi tendera za četiri podzemne garaže, sa kojim će se izaći do kraja godine. Javni poziv za završetak prve faze radova na Veletržnici ide svojim tokom, dok će se za drugu i treću fazu tražiti partneri", najavio je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: