Veranu Matiću priznanje Zlatno pero

Veran Matić glavni i odgovorni urednik informativnog programa B92 i predsednik borda direktora B92, dobio je priznanje Zlatno pero.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 15.04.2014.

17:28

Default images

Na Smotri kreativnog stvaralaštva Snaga kreativnosti 2013. koju organizuje Svet Marketinga i Taboo magazin danas su dodeljena prinanja Zlatno pero za nesebičan doprinos afirmisanju srpske privrede i njenog osposobljavanja za konkurentsku utakmicu na osnovama marketinške filozofije, Vesni Damjanić Branković, novinarki RTS, Milanu Ćulibrku uredniku NIN-a i Veranu Matiću glavnom i odgovornom uredniku informativnog programa B92 i predsedniku Borda direktora B92.

Zahvaljujući se u ime nagrađenih Veran Matić je istakao da je "kreativna industrija veoma veliki potencijal naše zemlje jer u ovom trenutku predstavlja oko 3 odsto BDP, a samo proiozvodnja i prodaja van zemlje sofvera već premašuje izvoz na primer malina, i ima izuzetan potencijal rasta. Kompanije kao što je Noredeus "Srpski Google“ koje ostvaruju preko 20 miliona eura profita godišnje sa prepoznatljivošću kroz svoje proizvode širom sveta, može biti model koji će omogućiti i veće zaposlenje i izvoznu orijentaciju.Kreativna industrija u advertajzing sektoru je konkurentna istoj na svetskom nivou, sudeći po priznanjima na vodećim svetskim festivalima.Kreativnost može zaista biti komparativna prednost Srbije i kada je reč o regionu a i prema svetu. U proizvodnji roboti sve više menjaju ljude. Ali jedino je kreativnost još uvek nezamenjima, za nju je potreban čovek. I zbog toga moramo potencirati kreativnost na svakom planu.“
Dobitnici povelje Snaga kreativnosti 2013. su i Institut za transfuziju krvi Srbije za najbolju neprofitnu TV oglasnu poruku (Spasi život - daj krv). Zatim oglasna kampanja Telekom Srbije u kategoriji – neprofitne (Kada voziš, parkiraj telefon) Za najbolju seriju komercijalnih TV oglasnih spotova u 2013. godini nagrađena je Mlekara Subotica. Specijalno priznanje – Najbolja među najboljima, oglasna kampanja dobila je Rajfajzn banka (Naziv kampanje - Može) i dr...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: