Ar zemlje 7 EUR i niko je neće

U opustelim selima širom Srbije zemlja i domaćinstva prodaju se po veoma niskim cenama, koje su ovih dana u suvoborskom kraju dostigle istorijski minimum.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 15.04.2014.

13:05

Default images

Tako domaćin Miladin Mirković već pola godine nudi 15 hektara zemlje za svega sedam evra po aru, ali, kako kaže, još nema kupaca.

"Zemlja jeste u planinskom području, odmah ispod Ravne Gore, ali je veoma lepa. Kroz celu parcelu protiče reka, ima pitomih i ravnih livada uz njene obale, i nešto šume i krševitog dela. Pre mesec dana dolazili su neki ljudi koji su bili zainteresovani, ali se potom nisu javljali", kaže on za Tanjug.

Cena koju Miladin traži po aru daleko je niža od onih po kojima se prodaje zemljište u pojedinim selima čačanskog kraja.

Prema rečima agenta prodaje u agenciji "Viza nekretnine" Vučka Jovićevića, u Vranićima, na sedam kilometara od Čačka, plac od 78 ari košta 6.500 evra, što je oko 83 evra po aru.

"Na primer u Ljubiću i nekim drugim selima ar staje skoro 300 evra, ali ima i pojedinih parcela gde dostiže cenu i do 1.500 evra. Postoje ipak i mnogo jeftinije, u Rajcu, na primer, gde ar zemljišta košta oko 13 evra", kaže Jovićević.

Međutim, i pored niske cene, napominje on, prodaja zemljišta i domaćinstava na seoskom području nije zadovoljavajuća, pa iako ima ponude, kupaca gotovo nema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: