Jumko: Blokada uprave, traže Vučića

Radnici Jumka blokirali su upravnu zgradu kompanije, gde će ostati do ispunjenja zahtevi i dok sa njima ne razgovara budući mandatar Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 15.04.2014.

10:56

Default images

To je izjavila predsednica ASNS u Jumku, Snežana Veličković.

Radnici traže da im se isplati zaostalih šest zarada, poveže staž za oko 250 zaposlenih i smeni rukovodstvo koje firmu gura u stečaj, navela je ona.

Veličković je naglasila da se u zgradi trenuno nalazi oko 1.200 zaposelnih i da će zgradu držati u blokadi, ukoliko im se niko ne obrati, do 22. aprila, kada će krenuti peške za Beograd, što su policiji već najavili.

Prema njenim rečima, predstavnici štrajkačkog odbora juče podneli krivične prijave protiv generalnog direktora u ostavci Zorana Stošića, kao i članova Nadzornog odbora zbog, kako je navela, kršenja prava zaposlenih u štrajku.

"Prete nam otkazima ukoliko se ne vratimo na posao. Ovako više ne može. Ljudi primaju od 7.000 do 10.000 dinara platu. Sa tim novcem se ne može živeti", naglasila Veličković.

Oko 1.700 radnika kompanije Jumko štrajkuje od polovine januara ove godine, 12. februara kod Vranja blokirali su put ka Makedoniji, a nakon više sati su prihvatili da se povuku kada je na lice mesta stigao vršilac dužnosti ministra privrede, Igor Mirović, koji je razgovarao sa učesnicima protesta.

Ugovorne obaveze Jumka prema domaćim i stranim partnerima iznose oko 400 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: