Koha ditore: Sadiku kupuje Železaru

Vlasnik fabrike alumninijuma Lamkos u Vučitrnu, Jeton Sadiku, za tri godine mogao bi da ima u vlasništvu većinu akcija Železare Smederevo, piše "Koha ditore".

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.04.2014.

10:05

Default images

Vlada Srbije koju vodi Aleksandar Vučić, navodi taj list, ućiće u završne pregovore za potpisivanje ugovora o prodaji Železare Smederevo sa Kor grupom (Core Group), koja je u vlasnisatvu Albanca sa britanskim državljanstvom, Jetona Sadikua.

Prištinski dnevnik saznaje da je Kor grupa nastupila u konzorcijumu sa kompanijom Met-alfer iz Srbije i Trasti (TraStee) iz Italije. Najveći deo akcija će imati Kor grupa, koja je vlasnik i Lamkosa.

Portparol Lamkosa Arlind Jupolli je za "Koha ditore" potvrdio da je Kor grupa u završnoj fazi za preuzimanje uprave nad Fabrikom čelika u Smederevu.

"U završnoj smo fazi pregovora sa Vladom Srbije za sklapanje ugovora za fabriku čelika u Smederevu", rekao je za Jupolli, ne komentarišući o kakvom je ugovoru reč.

Prema izovorima prištinskog dnevnika, Kor grupa i Vlada Srbije posle tri godine pregovaranja su se dogovorile o opštim uslovima sporazuma vezanim za smederevsku fabriku i da se uskoro očekuje sklapanje ugovora za preuzimanje rukovodjenja nad Železarom.

Metalfer: Ne pregovaramo o preuzimanju Železare

Kompanija Metalfer danas je negirala da pregovara sa Vladom Srbije o prezimanju Železare Smederevo.

U saopštenju Metalfera navodi se da kompanija u takvim razgovorima nije učestvovala, niti ima saznanja da su postojali.

"Naša kompanija, koja je vlasnik železare u Sremskoj Mitrovici, u prethodnom periodu ulagala je ogromne napore i vodila isključivo razgovore na temu boljeg plasmana i povećanja prodaje gotovih proizvoda smederevske železare, kao i povoljnije nabavke sirovina, a u cilju pomoći oporavku kompanije koja je ključni stub metalne industrije Srbije čiji smo i mi deo", ističe se u saopštenju Metalfera.

Dodaje se da kompanija podržava sve napore "da se sačuva nacionalni gigant Železara Smederevo", i nada se nalaženju zadovoljavajućeg rešenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: