Modernizovan još jedan putni prelaz

Železnice Srbije završile su radove na rekonstrukciji još jednog putnog prelaza na teritoriji lazarevačke opštine, između stanica Lazarevac i Lajkovac.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 10.04.2014.

15:51

Default images

Rekonstrukcija je obavljena u okviru sveobuhvatne modernizacije putnih prelaza na teritoriji Beograda, koja će se realizovati na više od trideset mesta u glavnom gradu.

Time je bezbednost železničkog i drumskog saobraćaja na ovom putnom prelazu podignuta na viši nivo, što će ubrzati protok vozova koji svakodnevno saobraćaju na ovom delu barske pruge, rečeno je u Direkciji za infrastrukturu Železnica Srbije.

Rekonstruisani putni prelaz je automatskog tipa i opremljen je svetlosnom i drumskom signalizacijom, polubranicima i uređajima za zvučnu signalizaciju.

Železnički saobraćaj na ovoj deonici u prethodnom periodu obavljan je prema utvrđenim procedurama koje su omogućavale da bezbednost svih učesnika u saobraćaju preko ovog putnog prelaza bude maksimalno očuvana.

Direktor Sektora za saobraćajne poslove, Josip Ujčić, kazao je da je to pretpostavljalo zaustavljanje svih vozova pred putnim prelazom i njihovo zadržavanje radi propuštanja drumskih vozila.

"Zbog nesavesnosti i nepropisnog ponašanja vozača drumskih vozila, stepen bezbednosti saobraćaja bio je smanjen čime su bile povećane mogućnosti nastanka drugih vanrednih događaja na ovoj lokaciji", naveo je Ujčić.

U saopštenju se podseća da su Železnice Srbije krajem prošle godine već završile uređenje tri putna prelaza na teritoriji opštine Lazarevac, i to u Stepojevcu, u mestu Sumeđ, i u Velikim Crljenima,između Stepojevca i Lazarevca, a ukupna vrednost posla iznosila je oko milion i po dinara.

Prema rečima generalnog direktora Železnica Srbije Dragoljuba Simonovića, tokom modernizacije će biti rekonstruisan veći broj putnih prelaza, tako da će samo prilikom remonta pruge Mala Krsna - Velika Plana biti uređeno čak 19, a između Sopota Kosmajskog i Kovačevca devet putnih prelaza.

Realizacija ovih projekata očekuje se u narednom periodu i biće finansirana iz ruskog kredita, a pored toga, Zzeleznice Srbije rekonstruisaće u narednom periodu još i putne prelaze u Zemunu, Batajnici, Sremčici, Rakovici, Resniku i Lazarevcu .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

8 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: