"Južni tok nije u našim rukama"

Srbija će zaštititi svoje interese, ali nije najveći igrač i ne može da odlučuje o najvažnijim stvarima u vezi sa projektom Južni tok, kaže Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 09.04.2014.

13:22

Default images

Vučić je, komentarišući pisanja medija da je EU nadomak odluke da zamrzne plan okončanja izgradnje tog gasovoda, rekao da je "Južni tok" po njegovom mišljenju važan ne samo sa Rusiju već i za Evropu i da se nada da će prevladati razum i da će svi razumeti da moraju da sarađuju i da treba da se "puste srasti i tenzije".

"Srbija će štititi svoje interese, a Srbija smatra da je 'Južni tok' u njenom interesu. Međutim, mi naravno nismo najveći igrač i ne možemo da odlučujemo o najvećim i najvažnijim stvarima", rekao je Vučić novinarima.

On je rekao da je "Južni tok" važan i za Evropu jer su, kako je naveo, "bajkolike priče da će se u roku od godinu ili dve iz američkih škriljaca ili na druge načine Evropa snadbeti gasom".

Vučić je naglasio da je svaki dalji negativni razvoj situacije u Ukrajini loš za narod Rusije i Ukrajine, a potpuno izvesno da nije dobar ni za Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

18 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: