Šabac: 40 stanova za izbeglice

U Šapcu potpisan Memorandum o razumevanju i saradnji o izgradnji 40 stanova za izbeglice i socijalno ugrožene.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 08.04.2014.

15:58

Default images

Memorandum su potpisali gradonačelnik Šapca Miloš Milošević, predstavnici Komesarijata za izbeglice i migracije, šabačkog Centra za socijalni rad i Hausing centra.

Izrgadnja će biti sprovedena u okviru projekta "Podrška poboljšanju uslova života prisilnih migranata u Srbiji i zatvaranje kolektivnih centara“.

Donator sredstava potrebnih za izgradnju objekta u iznosu od 700.000 evra je EU, Hausing centar i Inicijativa za razvoj i saradnju (IDC) realizovaće projektne aktivnosti i finansijski učestvovati sa 70.000 evra, a Grad Šabac će obezbediti komunalno opremljeno građevinsko zemljište.

Završetak izgradnje planiran je u avgustu 2015. godine. U objektu na lokaciji Kamenjak I u Šapcu biće 40 stanova površine od 30 do 60 kvadratnih metara, sa osnovnom opremom i nameštajem, i jedan zajednički boravak. Korisnici stanova ne mogu steći pravo svojine nad stambenim jedinicama.

Osam stanova biće na raspolaganju socijalno ugroženom lokalnom stanovništvu, a 32 stana namenjeno je potrebama izbeglih, smeštenih u Kolektivnom centru Varna. Komesarijat za izbeglice i migracije koordiniraće proces zatvaranja centra u Varni, dok će Centar za socijalni rad biti odgovoran za namensko korišćenje objekta.

Gradonačelnik Šapca je najavio da će uskoro početi izrada urbanističko-tehničke dokumentacije, tako da izgradnja objekta može početi do kraja građevinske sezone. On je pozvao zainteresovane firme da prate objavu tendera koji će građevincima obezbediti vredan posao.

Šef Odseka za opšte i kadrovske poslove u Komesarijatu za izbeglice Vladan Hadžić rekao je da Komesarijat realizuje i programe otkupa seoskih domaćinstava, dodele građevinskog materijala i montažnih kuća, uz značajnu pomoć regionalnih projekata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: