Ruske mašine "opsedaju" naše pruge

Na pruge na Koridoru 10 u Srbiji, čija će modernizacija biti finansirana ruskim kreditom, stići će više od 100 savremenih građevinskih mašina iz Rusije.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 04.04.2014.

14:00

Default images

Prvih 29 mašina biće raspoređeno tokom maja, rečeno je u Železnicama Srbije.

Predstavnici Železnica Srbije i kompanije Ruskih državnih železnica RŽD Internešnl, koja je zadužena za realizaciju kredita od 800 miliona dolara, dogovorili su dinamiku pristizanja ruske mehanizacije za izgradnju železničkih koloseka u Srbiji, u okviru priprema za početak radova na rekonstrukciji šest deonica Koridora 10 ukupne dužine oko 112 kilometara.

Tokom jula i avgusta ove godine na srpske pruge stići će još više od 70 takvih mašina.

Reč je o različitim mašinama proizvedenim u Rusiji koje su namenjene izgradnji koloseka po ruskoj tehnologiji.

Železnice Srbije i RŽD Internešnl potpisali su 6. marta Aneks 2 ugovora o ruskom kreditu za modernizaciju srpskih železnica, koji se odnosi na rekonstrukciju i modernizaciju šest deonica na Koridoru 10.

Reč je o deonicama: Ruma-Golubinci (oko 17,9 km), Sopot Kosmajski - Kovačevac (oko 18,4 km), Mala Krsna - Velika Plana (oko 29,5 km), Vinarci-DJordjevo (oko 15 km),Vranjska Banja-Ristovac(oko 17,7 km)i Bujanovac-Bukarevac (oko 13,8 km).

Vrednost posla koji se odnosi na ovih šest deonica na Koridoru 10 iznosi 89,9 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: