Etihad odobrio, ugovor za par dana

Vlada Srbije je dobila saglasnost od Etihada da objavi ugovor o strateškom partnerstvu sa Er Srbijom, i pitanje je dana kada će ugovor biti objavljen.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 02.04.2014.

11:41

Default images

To je najavio savetnik prvog potpredsednika Vlade Siniša Mali.

Mali je na predstavljanju rezultata poslovanja Er Srbije rekao da je ostalo da se završe neke formalnosti i da će ugovor biti objavljen.

"Ono što je bitno jeste da se naš partner saglasio da se ugovor objavi. A da bi se to desilo, treba završiti još neke pravne stvari, u smislu formalne saglasnosti jedne i druge strane. Čim se to završi, ugovor će biti objavljen", rekao je Mali.

"Pitanje je dana, a ne nedelje i meseci, kada će ugovor biti objavljen", istakao je Mali i dodao da ćeugovor biti objavljen na sajtu Vlade Srbije.

Vlada Srbije je 1. avgusta sa Etihad ervejzom potpisala sporazum o strateškom partnerstvu kojim je ta kompanija postala vlasnik 49 odsto kapitala srpske avikompanije i na osnovu kojeg je Jat ervejz promenio ime u Er Srbija (Air Serbia).

Ugovorom su se vlada i Etihad obavezali da obezbede po 40 miliona dolara za kapital Er Srbije, i pored toga dodatnu deoničarsku pozajmicu od po 60 miliona dolara da bi se zadovoljile potrebe za operativnim kapitalom i podrzao razvoj mreze Er Srbije.

Kompanija Er Srbija počela je zvanično da posluje 26. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: