Čačak: Povlašćen i besplatan prevoz

Autoprevoz će od 1. aprila početi sa sprovođenjem ugovora potpisanog sa gradom Čačkom o povlašćenom i besplatnom prevozu u gradskom i prigradskom saobraćaju.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 31.03.2014.

15:45

Default images

Srednjoškolci na šalterima prodaje mogu uzeti mesečnu kartu za taj mesec, uz jednu sliku, dokument sa matičnim brojem i uplatu od 500 dinara za izradu karte.

"Oni su korisnici usluge povlašćenog prevoza, plaćaju samo 30 odsto cene mesečne karte, 50 odsto pokriva Autoprevoz, a odstatak grad Čačak, kazao je danas za Tanjug menadžer prodaje čačanskog prevoznika Aleksandar Janjić.

Ostale kategorije na koje se odnosi usluga besplatnog prevoza, zahteve za izradu karte mogu predati od sledećeg ponedeljka, 7. aprila, a uz to treba priložiti dokaze o osnovanosti zahteva (uverenje, potvrdu, izveštaj i nalaz lekarske komisije ili doktora, člansku kartu odgovarajućeg udruženja ili drugu ispravu), fotokopiju lične karte i fotografiju.

Prema Janjićevim rečima, pravo na besplatan prevoz imaju osobe sa prebivalištem na području Čačka najkasnije od 2013. godine.

Lica sa navršenih 65 godina života u 2014, imaju besplatan prevoz na svim relacijama gradskog i prigradskog saobraćaja, a ostali u gradskom saobraćaju ako imaju prebivalište na području na kome je saobraćaj organizovan izdavanjem zonske karte, a u prigradskom na relaciji od mesta prebivališta do naseljenog mesta Čačak izdavanjem relacijske karte.

Nezaposleni, trudnice, lica sa posebnim potrebama koje pohađaju Ustanovu za dnevni boravak dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju "Zračak" ili školu "1. novemba“ i jedno lice kao pratilac, slabovidi i lica sa oštećenjem vida najmanje 90 odsto, zatim, osobe obolele od distrofije, paraplegije, kvadriplegije i cerebralne paralize, lica na dijalizi i osobe sa transplantiranim bubregom, dobrovoljni davalac krvi koji je dragocenu tečnost dao više od 75 puta, kao i korisnici narodne kuhinje i novčane socijalne pomoći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: