49% Er Srbije vredi 29 mil. EUR

Nacionalna aviokompanija UAE Etihad ervejz je upisana u Centralnom registru za hartije od vrednosti Srbije kao suvlasnik Er Srbije sa 49 odsto udela.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 27.03.2014.

13:56

Default images

Republika Srbija ima 51 odsto vlasništva u Er Srbiji - akcionarskom društvu za vazdušni saobraćaj, sa akcijskim kapitalom vrednim oko 3,49 milijardi dinara.

Etihadu je upisana vrednost akcijskog kapitala od 3,35 milijardi dinara, objavljeno je na sajtu Centralnog registra za hartije od vrednosti a na sajtu Agencije za privredne registre je objavljeno da se upisuje Odluka o promeni kapitala.

Etihad ervejz je 25. marta saopštio da su dobijena neophodna zvanična odobrenja i saglasnosti kojima se potvrdjuje strateško partnerstvo izmedju Er Srbije i Etihad ervejza.

Vlada Srbije je 1. avgusta 2013. potpisala dugoročni ugovor o strateškom partnerstvu sa Etihad ervejzom, i najavila plan za oporavak Er Srbije vredan 200 miliona dolara, navodi se u saopštenju Etihada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: