"Štetan ugovor sa Etihadom"

Bivši ministar privrede i nosilac izborne liste "Dosta je bilo" ocenio je da je ugovor o osnivanju Er Srbije štetan za državu.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.03.2014.

22:26

Default images

Radulović je izjavio da potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić ne bi smeo da objavi ugovor sa Etihadom o osnivanju Er Srbije, jer je štetan za državu i značio bi politički kraj SNS.

Radulović je na tribini u Novom Sadu kazao da je štetna privatizacija sprovedena i u slučaju Vršačkih vinograda, ali da one koji su takve štetne ugovore potpisivali ta činjenica ne interesuje.

"Mi ne kritikujemo Aleksandra Vučića zbog njega samog, već zbog 'parazitskog sistema' koji će iza njega ostati budućim generacijama. Vučić nije naša meta, ali on ne želi reforme jer ako taj sistem bude demontiran on više neće hraniti njegovu stranku", kazao je Radulović.

On je kazao da ni moguća opozicija u Srbiji ne želi reforme, jer ako se one dese ni njihovi stranački kadrovi više neće moći da se kriju u javnom sektoru.

Radulović je dodao da je Srbiji potreban univerzalni sistem socijalne i zdravstvene zaštite, kao i reforma penzionog sistema, koji će moći da funkcionišu nesmetano samo onda ako privreda bude jaka.

"Kada se uspostavi zdrav sistem, ekonomija onda može da počne da se bavi efikasnošću, kvalitetom, konkurentnošću i pravljenjem profita, da investira i zapošljava. Socijalnu politiku treba da vodi država", kazao je on.

Kako je rekao, subvencije nisu dovoljne za poboljšanje stanja u ekonomiji, već će nova radna mesta doneti stabilna domaća privreda i domaći prozivodjači, koji će se osnažiti smanjenjem poreskih opterećenja, a posebno doprinosa za radnike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

16 h

Podeli: