"MMF pokazao respekt prema nama"

Ministar finansija Lazar Krstić kaže da se s MMF-om razgovara o neophodnoj finansijskoj konsolidaciji i načinu na koji će se ona sprovesti.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 05.03.2014.

12:37

Default images

"Aranžman sa MMF-om je za Srbiju bitan ne zato što je nama neopohodan novac već zbog političkog imidža Srbije, koji mora da se promeni kako bi se privukli strani i domaći investitori, ali i strani kreditori", rekao je Krstić.

On je izrazio zadovoljstvo što je vlada baš u vreme predizborne kampanje pozvala MMF na razgovore i da je istovremeno ta finansijska institucija pokazala ozbiljne znake respekta i vere u Srbiju time što su njeni predstavnici došli na pregovore. Krstić je rekao da Srbija u srednjem roku, do 2017. godine, treba da smanji deficit budžeta na dva do tri odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) i da donese mere i definiše dinamiku kojom će to biti sprovedeno s najmanjim socijalnim troškovima, kao i da utvrdi na koji način koji će najbolje stimulisati privredu.

Ministar finansija je rekao da se razgovori sa MMF-om sada nalaze u drugoj fazi, koja podrazumeva sagledavanje neophodnog stepena fiskalne kosolidacije, a tek posle nje se razgovara o političkim odlukama.

Misija MMF-a boravi u Srbiji od 26. februara povodom sagledavanja stanja u javnim finansijama i utvrdjivanja uslova za ugovaranje novog aranžmana iz predostrožnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: