Ovako će izgledati Beograd na vodi

U Dubajiu predstavljen master plan izgradnje projekta "Beograd na vodi". Pored toga, predstavljena su i idejna rešenja za Kulu Beograd i tržni centar.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 02.03.2014.

15:10

Default images

Prezentaciju je vodio Muhamed Alabar, direktor novoosnovane kompanije "Igl hils" (Eagle hills) koja je investitor projekta. Predstavljanju master plana prisustvovao je i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Firma "Igl hils“, koja će graditi "Beograd na vodi“, raspisala je konkurs za arhitektonska rešenja za dva objekta - Kulu Beograd i tržni centar, saopšteno je iz Vlade Republike Srbije. Na konkursu su učestvovale najpoznatije firme u svetu, među kojima i američki studio "SOM" koji je autor najviše zgrade na svetu - Burž Kalifa u Dubaiju.
(Tanjug, screenshot)
Ukupna površina "Beograda na vodi“, uključujući stambeni i poslovni prostor, iznosiće 1.850.000 metara kvadratnih. Dužina bulevara iznosiće 1,8 km, a širina 40 metara. Gradiće se u tri velike faze, a prva u pet etapa.

Četiri velike svetske kompanije već su dostavile osam predloga za Kulu Beograd, od kojih su četiri ušla u uži krug, dok su za tržni centar u uži izbor ušle dve ponude.
(Tanjug, screenshot)
Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić je nakon sastanka, obraćajući se novinarima, rekao da će u izgradnju projekta "Beograd na vodi“ biti uključene firme i arhitekte iz Beograda i da će oko 20.000 ljudi biti zaposleno.

"Beograd će postati regionalni centar. Bićemo zemlja koja privlači najveći broj turista i investitora u regionu", istakao je Vučić.
(Tanjug, screenshot)
"Jedan od najznačajnijih objekata 'Beograda na vodi', Kula Beograd, biće završena do 2017. godine“, izjavio je Muhamed Alabar, posle prezentacije projekta u Dubaiju.

"Bez ikakve sumnje, kada pogledate Srbiju, kada pogledate osnove ekonomije i proaktivnu politiku koju sprovodi Vlada, projekat će biti fenomenalan ne samo za ljude kiji će u Srbiju dolaziti već će to biti projekat koji će podići ponos celoj Srbiji", poručio je on.
(Tanjug, screenshot)
Potpredsednik Vučić je istakao da je potrebna politička i ekonomska stabilnost neophodna za privlačenje stranih investicija i da je Srbija zemlja u kojoj su ti uslovi ispunjeni.

"Ovaj projekat znači novo rođenje Srbije", istakao je Vučić.
(Tanjug, screenshot)
Svetska premijera projekta "Beograd na vodi" dogodiće se 11. marta u Kanu, na najvećem sajmu nekretnina na svetu.

Vučić će se u toku dana sastati sa šeikom Muhamedom bin Zajedom u Abu Dabiju, gde će razgovarati o kreditu UAE Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

469 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

11 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: