Palma: Povećanje plata, gde to ima?

Radnici jagodinske fabrike Konfecioni Andrea Serbija od 1. marta dobiće povećanje plata od 20 odsto, a oko 400 njih i rešenja o stalnom zaposlenju.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 27.02.2014.

13:24

Default images

"Pre godinu dana, kada je ova fabrika otvorena, bio je dogovor da zaposli 500 radnika, a zaposlila je 600, to govori da nemamo viška radnika u Srbiji, već loših menadžera", izjavio je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

Marković je okupljenim radnicima u proizvodnoj hali rekao i: "Vaše je rukovodstvo dokazalo da je sposobno". On je istakao da njegova današnja poseta toj fabrici, "nema veze sa vanrednim parlamentarnim izborima 16. marta". Marković je istakao da Jagodina prilikom dovođenja stranih investotora vodi računa da oni ne budu konkurencija srpskim preduzećima koja već rade i dodao da Konfecioni Andrea ima tržište u celoj Evropi.

"Fabrika ima budućnost i siguran sam da će 90 odsto vas ovde zaraditi penziju", rekao je Marković radnicima i napomenuo da su ovu i druge fabrike koje se grade u Jagodini, gradila domaća preduzeća iz Jagodine i drugih gradova Srbije.

U izgradnji fabrike Konfecioni Andrea Serbija učestovalo je više od 1.500 radnika iz Jagodine, a susedne fabrike Aunde - oko 700 radnika svih zanimanja.

Uz Konfecione Andrea, u Industrijskoj zoni narednog meseca počeće da radi i fabrika italijanske kompanije Aunde za proizvodnju automobilskih sedišta. Biće to posle 16. marta, dodao je Marković.

"Mogli smo da isforsiramo i da fabriku otvorimo sada, ali namerno nismo hteli da otvaramo fabrike do 16. marta, hoćemo posle izbora, jer naši Jagodinci znaju koliko se fabrika pravi ovde u našem gradu. Nismo to hteli da zloupotrebimo u političke svrhe", istakao je Marković.

On je dodao da će i Aunde zaposliti više od 200 radnika.

Čuo sam od menadžera Dejana Šiškovića da sa radnicima nema problema kao na početku i ja sam vam veoma zahvalan što ste pokazali da su Jagodinci vredni ljudi, dodao je Marković.

U Industrijskoj zoni, gde su Konfecione Andrea Serbija i Aunde, gradi se Fabrika kartona i kartonske ambalaže ruske kompanije Nort karton, fabrika za proizvodnju samolepljivih traka italijanske kompanije Vibak.

Marković je posetio i fabruku Aunde, gde se privodi kraju montiranje opreme i mašina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: