Vučić: Neću da lažem MMF

Nemam nameru da lažem ni misiju MMF niti građane o ekonomskoj situaciji, jer bi posledice takvog samozavaravanja mogle biti dalekosežne, kaže Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 26.02.2014.

11:42

Default images

"Lakše mi je da siđemo s vlasti, nego da lažemo ljude pa da za godinu i po imamo pakao kao u nekim drugim zemljama. Neću da se u Srbiji ruši i pali", rekao je Vučić posle sastanka sa šefom austrijske diplomatije Sebastijanom Kurcom.

Vučić je, upitan sa čime Srbija ulazu u novu rundu razgovora sa MMF-om, istakao da ne želi da laže gradjane da će biti smanjenja ili ukidanja nekih poreza da bi dobio glas više na izborima, jer Srbiji su potrebne teške reforme da bi se videlo svetlo na kraju tunela.

"Pitali su me ljudi iz MMF-a da ne dolaze ako nam politički to smeta. Rekao sam da me ne interesuju izbori i šta će ko iz opozicije da kaže. Oni su ovde sada, to su teški zahtevi za nas jer se postavlja pitanje da li želimo da budemo normalna zemlja ili da lažemo sebe još godinu dve", rekao je Vučić.

Austrijskom ministru je, kako je objasnio, rekao da će Srbija biti stabilna zemlja i otvorena za strane investicije, što bez političke stabilnosti nije moguće.

Misija Međunarodnog monetarnog fonda dolazi danas u Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

137 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: