Radnici Želvoza u Skupštini opštine

Predstavnici četiri sindikata radnika smederevskog "Želvoza" danas su ponovo ušli u zgradu Skupštine Smedereva i traže da im se obrati gradonačelnica.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 25.02.2014.

14:12

Default images

"Na odmrzavanje protesta odlučili smo se zato što su radnici zabrinuti jer nisu dobili rešenja za socijalni program, a koji je navodno odobren na sednici Vlade, u subotu, 22 februara. Radnike brine usmeno obećanje i boje se da je izrečeno zbog predizborne kampanje", kazao je predsednik "Sloge" Miki Nojić.

On je dodao da će delegacija radnika u zgradi Gradske skupštine čekati da se gladonačelnica vrati sa službenog puta i garantuje im isplatu otpremnina na osnovu socijalnog programa.

Ukoliko od gradonačlenice ne dobiju čvrste garancije o isplati otpremnina, svi radnici Želvoza, kako je rekao Nojić, priključiće se protestu u Gradskoj skupštini.

Posle više od mesec dana protesta, štrajkova i saobraćajnih blokada, s radnicima "Želvoza" je 16. februara, prilikom stranačke posete gradu, razgovarao prvi potpredsednik Vlade Srbije u ostavci Aleksandar Vučih i obećao ima da će do petka, 21. februara, biti rešen problem otpremnina.

Posle te posete radnici su privremeno obustavili protest i napustili Skupštinu Smedereva.

Radnici Želvoza očekuju potpisana rešenja za isplatu na osnovu socijalnog programa, po kojem bi oni sa više od 20 godina radnog staža dobili 300 evra po godini, a za staž do 20 godina bilo bi isplaćeno 10 prosečnih zarada u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

18 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: