Radnici Keramike očekuju pomoć

Radnici "Keramike Mladenovac" dobili su uveravanja da će ministarstvo narednih dana preduzeti ono što je u njihovoj nadležnosti u vezi sa tom fabrikom.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 21.02.2014.

15:04

Default images

Radnici su u razgovoru sa šefom kabineta ministra pravde Dejanom Carevićem tražili smenu stečajne upravnice Dragice Jokić, zabranu otuđenja fabričke imovine, preispitivanje privatizacije.

"Dobili smo uveravanja da će Ministarstvo pravde učiniti sve što je u njihovoj ingerenciji da se neki od ovih problema reše", rekao je predsednik sindikata Sloga u toj kompaniji Stojan Arsić.

On je naveo da radnici Keramike narednih dana neće blokirati put Mladenovac - Beograd, kako su ranije najavili, jer žele da vide da li će stvari početi da se pomeraju u pravcu kojem oni očekuju.

Zaposleni u "Keramici Mladenovac" zatražili su 7. februara poništenje privatizacije te fabrike i isplatu 20 zaostalih zarada koje im vlasnici duguju. Vlasnici te fabrike, konzorcijum Intergas iz Beograda i "BG oil" iz Bugarske, zaposlenima nisu isplaćivali plate od juna 2012. godine, a u međuvremenu je pokrenut i stečajni postupak u firmi Intergas, koja je jedan od vlasnika Keramike.

Intergas je kao vlasnik Keramike tom preduzeću pozajmio 4,5 miliona evra, a sada pošto je u stečaju na osnovu izvršnog resenja stečajnog sudije, traži preuzimanje imovine Keramike u toj vrednosti, objasnio je tada Arsić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

19 h

Podeli: