I Fabrika sedišta traži pomoć vlade

Problem radnika Fabrike sedišta iz Priboja, koji štrajkom nastoje da obezbede isplatu minimalca, overu knjižica i da im se omogući rad, može da reši samo Vlada.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 21.02.2014.

14:23

Default images

Direktor te fabrike Dragiša Živković, koji će se tim povodom danas u Beogradu obratiti za pomoć Ministarstvu privrede.

"Sa zahtevima radnika Fabrike sedišta upoznato je Ministarstvo privrede, ja ću danas ići u Beograd i tražiti od tog ministarstva pomoć. Neću se vraćati iz prestonice dok se ne reši problem ove fabrike u restrukturiranju", kaže Živković.

Radnici Fabrike sedišta, njih 55 koji su prekjuče održali štrajk upozorenja, zakazali su generalni štrajk za 25. februar do ispunjenja zahteva, koje su uputili poslovodstvu preduzeća i državi, koja je vlasnik fabrike sa 70 posto udela.

Ukoliko dođe do generalnog štrajka, kako su najavili danas, on će "verovatno biti organizovan izvan kruga fabrike i biti radikalizovan poput radničkih protesta organizovanih ovih dana širom Srbije".

Radnici kažu da ne rade jer im je pre tri meseca isključena struja zbog duga nešto većeg od milion dinara, nemaju rešenja o plaćenom odsustvu i ne znaju kakav im je trenutno status.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

19 h

Podeli: