Stranke, izjasnite se o reformama

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) pozvala je stranke koje učestvuju na parlamentarnim izborima da se izjasne o ekonomskim reformama.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 21.02.2014.

14:17

Default images

Liderima stranaka poslat je upitnik sa 41 pitanjem na koje treba da odgovore do kraja februara i navedu dada će i koje konkretne mere sprovesti u cilju realizacije osam ključnih prioriteta za pokretanje ekonomije.

"Prioriteti su: borba protiv sive ekonomije i reforma inspekcija, reforma radnog zakonodavstva, unapređenje procesa izdavanja građevinskih dozvola, smanjenje administrativnog opterećenja privrede i uvođenje elektronskih servisa, smanjenje fiskalnih i parafiskalnih nameta, resavanje problema neuspelih privatizacija, privlačenje investicija i unapređenje regulatornog procesa", saopštili su iz NALED-a.

Stranke bi trebalo da kažu i kako će rešiti ključne dileme u Zakonu o radu, kada će usvojiti novi zakon o planiranju i izgradnji, da li će biti usvojen novi zakon o ulaganjima i da li se planira nastavak rada SIEPA-e.

Bitan propis za privlačenje investicija jeste i Zakon o privatizaciji - da li partije planiraju njegove izmene, kojim merama će pomoći okončanje procesa restrukturiranja i privatizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: