Kosovo: Stop divljanju cena

U Zvečanu je danas potpisan ugovor, čiji je cilj stabilizacija cena i snabdevanja na Kosovu.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 21.02.2014.

13:17

Default images

Direktori privrednog društva "Metohija" i preduzeća "Vita HLB trejd" Zoran Rakić i Radovan Bugarin potpisali su ugovor o međusobnom sporazumevanju, koji će omogućiti otvaranje distributivnog centra sa maloprodajnim objektima u svim srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, a posao će kako je planirano dobiti 100 novih radnika.

Savetnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Slobodan Krunić je rekao da je osnovna ideja sporazuma da dođe do stabilizacije cena na Kosovu gde su, kako je rekao, zbog nepoštovanja propisa cene "počele da divljaju".

"Uvodimo polako u red trgovinu kako bi stanovništvo plaćalo realnu cenu za ono što dobija. Cene će biti na nivou Srbije, čak i nešto niže, a cilj je zapošljavanje radno sposobnih ljudi na Kosovu i Metohiji. Plan je niske cene, 100 radnih mesta 1. jula", rekao je Krunić.

Na inicijativu Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlada Srbije je otvorila privredno društvo sa ograničenom odgovornošću "Metohija" koje će se baviti strateškim otkupom i podsticajem poljoprivredne proizvodnje u Pokrajini.

Rakić je dodao da preduzeće radi tek 15 dana i da je već potpisan ugovor sa "Čipsarom" iz Čačka. Kancelarija za Kosovo i Metohiju je obezbedila semenski krompir, a "Čipsara" će otkupuiti sav proizvod.

"Metohija" je vid garanta za sve koji žele da ulažu na Kosovu, dodao je on.

Dragan Nedeljković, predsednik Privremenog organa opštine Zvečan, rekao je da će sporazum poboljšati snabdevenost i stabilizovati cene na Kosovu jer je od 14. decembra, kada je uvedeno plaćanje dažbina na integrisanim prelazima na severu Kosova, došlo do dispariteta cena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: