Delez: Ima mesta za Miškovića

U Srbiji postoji veliki prostor za nove igrače u sektoru trgovine, kažu u belgijskom Delezu na nagoveštaj Miroslava Miškovića da se vraća u maloprodajne vode.

Srbija

Izvor: Novosti

Petak, 21.02.2014.

08:12

Default images

Delez je 2011. godine kupio maloprodajni lanac Maksi od Delte, čiji je vlasnik bio Miroslav Mišković za 932 miliona evra.

"Delez Srbija nema praksu da komentariše najave dolaska potencijalnih konkurenata. Uzimajući u obzir stukturu domaćeg tržišta u kome dominira tradicionalna trgovina, kao i procenat u kome moderni trgovinski lanci učestvuju u tržištima razvijenih zemalja, jasno je da u Srbiji postoji veliki prostor za nove „igrače“", kazali su u Delezu.

Kako dodaju, zalažu se za otvoreno tržište i transparentnu tržišnu utakmicu, a zdrava konkurencija bi, pre svega, potrošačima donela brojne benefite.

Kako ističu, Delez u Srbiji se kroz svoje maloprodajne formate i privatne robne marke osnažuje kako bi pre svega zadovoljili potrebe potrošača. Srbija, napominju, ostaje strateško tržište za Delez.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: