Bez plate 3 godine i još se nadaju

Pedeset pet radnika Fabrike sedišta iz Priboja u restrukturiranju, kojima se duguje 36 plata, stupili su u štrajk upozorenja, saopštava Samostalni sindikat.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 19.02.2014.

09:55

Default images

Generalnu obustavu rada zakazali su za sedam dana.

Oni zahtevaju hitnu isplatu najmanje dve plate, overu zdravstvenih knjižica i pomoć države u plaćanju duga za struju, koja je fabrici isključena još pre nekoliko meseci, kako bi mogli da organizuju proizvodnju i realizuju ugovorene izvozne poslove za Italiju i Rumuniju.

U pribojskoj Fabrici sedišta kažu da su više puta kao preduzeće u restrukturiranju tražili od Vlade Srbije i Ministarstva privrede pomoć kako bi radnici i njihove porodice mogli da prežive i organizuju proizvodnju, ali stigla su jedino obećanja.

Zbog toga su prinuđeni da se za svoja prava bore štrajkom, koji će, ako preraste u generalni, trajati sve do ispunjenja zahteva, navodu sindikat Fabrike sedišta iz Priboja u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

19 h

Podeli: