Ilić: Legalizacija u rukama opština

Do kraja meseca biće poznat broj podnetih zahteva za legalizaciju, kao i cenovnici lokalnih samouprava za legalizaciju, kaže ministar građevine Velimir Ilić.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 18.02.2014.

14:00

Default images

Ilić je rekao da će od opština zavisiti koliko će biti uspešna predstojeća legalizacija na osnovu novog Zakona o legalizaciji objekata, s obzirom da one same sada određuju visinu naknada i olakšice za legalizovanje objekata.

"Ako je opštinama u interesu da budu dobre sa svojim građanima i da što više objekata legalizuju, onda će smanjtii cenu legaliazcije, a ako podignu cene, onda ništa neće uraditi", rekao je Ilić. Prema nekim procenama, za celu Srbiju je podneto oko 100.000 novih zahteva za legalizaciju objekata.

Rok za podnošenje zahteva za legalizaciju po Zakonu o legalizaciji objekata istekao je 29. januara, kao i rok dat lokalnim samoupravama da utvrde visinu naknada i umanjenja.

Opštine su bile u obavezi da u roku od sedam dana, računajući od dana prijema dopisa Ministarstva gradjevine informišu ministarstvo o tome da li su donele odluke o određenim olakšicama odnosno vrstama umanjenja i rokovima plaćanja legalizacije.

Lokalne samouprave će zajedno sa brojem novih zahteva morati ministarstvo da obaveste i koliko ukupno zahteva za legalizaciju imaju - novih i starih.

Prema podacima iz 2010. godine, u Beogradu je bilo oko 180.000 nelegalno sagradjenih objekata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

16 h

Podeli: