Imate garažu? Zaradite na izborima

Ko ima višak kvadrata i sreće da bude odabran, na sam izborni dan može da zaradi 5.000 dinara.

Srbija

Izvor: Novosti

Subota, 15.02.2014.

11:12

Default images

Toliko će, naime, dobiti svaki domaćin koji prizemlje svoje kuće ili garažu iznajmi Republičkoj izbornoj komisiji za biračko mesto.

Ovaj cenovnik je isti kao i uoči prošlih izbora pre dve godine, a ugovori će se sklapati samo u mestima gde ne postoje uslovi da se glasanje organizuje u školama, mesnim zajednicama, domovima kulture i drugim javnim objektima.

U RIK navode da je reč o manjim sredinama, naseljenim prevashodno starijim ljudima, koji ne mogu da putuju do birališta.

Pravila su takva da “zaokruživanja” sigurno neće biti po verskim objektima ili u prostorijama koje koriste političke stranke. Zabranjeno je da se kvadrati iznajme i od kandidata za poslanika, odbornika ili od članova njegove porodice.

Za nabavku kancelarijskog materijala i opremanje svakog biračkog mesta biće izdvijeno po 2.000 dinara, dok je za gorivo za prevoz listića planirano po 1.500 dinara. Svi birači dobiće na kućne adrese obaveštenje gde mogu da glasaju, a slanje tih “papirića” koštaće po 4,3 dinara, dok je tarifa za inostranstvo dva evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: