"Niko u Evropi kao BG aerodrom"

Ova godina biće daleko najuspešnija u istoriji Aerodroma „Nikola Tesla“ i ostvarićemo najveći rast broja putnika u Evropi, kaže direktor Velimir Radosavljević.

Srbija

Izvor: B92, Nezavisne novine

Sreda, 12.02.2014.

10:15

Default images

"U januaru su počela da se ostvaruju ta predviđanja, imali smo više od 270.000 putnika, što je za oko 60.000 putnika više nego u istom mesecu prošle godine, a što je povećanje za 29 odsto, broj letova veći je za 33 odsto i tereta za 20 procenata", kaže Radosavljević.

Zbog toga će, kako dodaje, beogradski aerodrom daleko prestići aerodrom u Sofiji, na primer.

"Ako smo tokom 2013. godine imali broj putnika koliki su imali Ljubljana i Zagreb zajedno, moje predviđanje je da ćemo ove godine imati više putnika nego što zajedno imaju Ljubljana, Zagreb i Sarajevo", navodi on.

"Beogradski aerodrom već nekoliko godina sve investicije finansira iz sopstvenih prihoda, bez zaduživanja. Okvirno gledano, te investicije su u poslednjih pet godina iznosile oko 35 miliona evra. Kao što je bio slučaj 2013. godine, i ove će akcenat biti na infrastrukturnim projektima", najavljuje Radosavljević.

Kako kaže, završena je prva faza rekonstrukcije terminalne zgrade i u punom jeku je druga faza, a četvrta faza će podrazumevati izgradnju višeg sprata koji će omogućiti razdvajanje dolazećih i odlazećih putnika.

"Postavili smo krajem godine šest najnovijih avio-mostova, a za mjesec dana ćemo na tih šest pozicija, plus na još pet drugih parking pozicija, postaviti najsavremenije vizuelne elektronske uređaje koji pomažu pilotima da što preciznije i bezbjednije uparkiraju avione. S druge strane, naravno da ćemo voditi računa o komforu za putnike, ali i o sadržajima, jer ljude interesuju prodajni objekti, kafei, restorani. Mogu da se pohvalim da je u poslednjih mesec dana otvoreno nekoliko radnji najpoznatijih svetskih brendova, kao što su Viktorijas sikret, Bos, Svarovski. Planiramo još neke sadržaje, kao što su specijalne pušačke kabine, zatim kabine za odmor putnika i drugo", kaže Radosavljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

131 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: