Kupujte stanove, biće sve skuplji

Tržište nekretnina u Srbiji, u narednim godinama može da postane najisplativije za ulaganje, sudeći po iskustvu zemalja koje su postale članice Evropske unije.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 07.02.2014.

08:21

Default images

Statistički podaci uglednih evropskih finansijskih institucija pokazuju da proces pridruživanja Evropskoj uniji dovodi do povećanja cene kvadrata, pa se tako u narednim godinama mogu očekivati značajnija pomeranja i na domaćem tržištu nekretnina.

Šta srpsko tržište kapitala može da očekuje u narednim godinama, najbolje ilustruju podaci Evropskog biroa za statistiku (Eurostat).

Ove podatke analizirala je Katarina Štajner iz Odeljenja za istraživanje inostranih tržišta Austrijske nacionalne banke. Ona je došla do zaključka da su cene nekretnina konstatno rasle u zemljama centralne i jugoistočne Evrope, koje su prošle kroz proces pridruživanja EU i postale punopravni članovi.

Taj rast, prema njenoj analizi, izazvan je prilivom stranih investicija, povećanjem prihoda građana i dostupnijim kreditima za kupovinu nekretnina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

190 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: