"Vlada želi aranžman sa MMF-om"

Ministarka energetike u ostavci Zorana Mihajlović izjavila je da još nije napravljen konkretan plan ušteda u budžetu koje zahteva Međunarodni monetarni fond.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 03.02.2014.

13:49

Default images

Ona je novinarima prilikom obilaska toplane "Novi Beograd" kazala da će Ministarstvo finansija tek izaći sa konkretnim predlogom ušteda, naglasivši da je to što MMF dolazi u Srbiju u toku predizborne kampanje dokaz da veruje u rad tehničke vlade.

"Vlada želi aranžman iz predostožnosti sa MMF-om, jer je to pozitivno za investicije", kazala je Mihajlovićeva.

Prema njenim rečima, tokom posete MMF-a razgovaraće se o planu ušteda, ali i o drugim merama, a tada će biti dogovoreno i koliko je potrebno da se uštedi.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije da će MMF od Srbije tražiti uštede u budžetu od oko 400 miliona evra, odnosno da smanji budžetski deficit za 0,5 do jedan odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Misija MMF-a posetiće Beograd po planu 26. februara, a razgovori s predstavnicima vlasti u Srbiji o novom aranžmanu trajaće do 13. marta.

Poslednji aranžman Srbije i MMF-a sklopljen je krajem septembra 2011, a zamrznut u februaru naredne godine, jer je budžet za 2012. odstupio od dogovorenog fiskalnog programa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: