15 načina da spojite kraj s krajem

Ako su se i vama novac sa računa istopio, portal irishtimes.com spremio je 20 trikova kako da rastegnete do sledeće plate poslednji novac koji vam je ostao.

Srbija

Izvor: 24 sata

Četvrtak, 30.01.2014.

20:45

Default images

Uostalom, ako ništa od ovih saveta ne pomogne, uvek ostaje opcija pozajmljivanja od onih koji veštije upravljaju kućnim budžetom.

1. Recite zbogom jakom doručku. Taj kroasan ili sendvič s kobasicom može da vas košta i do 1.500 dinara nedeljno. Pređite na pahuljice i bananu, što će koštati tri puta manje, a daleko je zdravije.

2. Za oko 200 dinara po šoljici, espreso i nes kafu morate da izbacite. Napravite sami piće ili pijte čaj. Još bolje - pijte vodu, besplatna je.

3. Ako možete, prošetajte do posla. Ne samo što ne košta ništa već je i dobro za zdravlje i odličan je način da se počne dan.

4. Podsetite sebe na dobre strane života bez alkohola, a ako primenite to na ovu nedelju, uštedećete mnogo.

5. Popijte veliku čašu vode pre svakog obroka - besplatno je. Pored toga, osećaćete se bolje, pomaže varenju, a ješćete manje.

6. Ostavite kreditne kartice kod kuće. Najbolje je da ih potopite u vodu, pa stavite u frižider. Ništa ne sputava želju za šopingom kao smrznuta kreditna kartica.

7. Neka vam bude izazov da danas ne potrošite ni dinar. Trošenje može biti i navika, pa ako odlučite da vam ponedeljak prođe bez kupovine kafe, čokolade, to je dobar korak ka smanjenju troškova cele nedelje.

8. Izbegavajte prodavnice u širokom luku. Daleko od očiju, daleko od srca - ako ne vidite lepe izloge, nećete ni biti u iskušenju da trošite na nešto što vam verovatno i ne treba.

9. Ako imate pametan telefon, skinite s interneta aplikacije “WhatsApp” i “Viber” i ne koristite standardne pozive. Uštedećete.

10. Očistite kuću, a neke stvari koje vam ne trebaju, preko interneta možete da ponudite na prodaju. Danas postoji nekoliko portala koji trguju polovnom garderobom - Limundo, Kupindo...

11. Ispraznite frižider i ostavu. Verovatno imate zalihe hrane koje bi trajale čitave nedelje.

12. Pregledajte džepove i tašne. Tu može svašta da se nađe - od novca do karata za gradski prevoz.

13. Pređite na vegetarijansku hranu do kraja meseca - ali predstavite to kao vaš životni izbor, a ne posledicu toga što nemate para.

14. Umesto da se nalazite s ljudima na kafi, idite s njima u šetnju - dobro za zdravlje, još bolje za novčanik.

15. Ako rano odete na spavanje, uštedećete na grejanju, struji, grickalicama...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

147 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: