Ministarstvo proverava Viz er

Ministarstvo saobraćaja tražiće od nadležnih na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" informacije o tome da li je mađarski "Viz er" imao privilegovan položaj.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 22.01.2014.

11:35

Default images

"Ispitaćemo da li je bilo neopravdanih popusta", rekao je za Novosti Milutin Popović, pomoćnik ministra povodom pisanja da je mađarska niskobudžetna avio-kompanija imala velika sniženja na punu cenu usluga, što je beogradski aerodrom demantovao.

Popović kaže da je Vlada Srbije krajem decembra prošle godine, na predlog Ministarstva saobraćaja, donela zaključak o smernicama razvoja vazduhoplovnog tržišta kroz stimulacije u plaćanju aerodromskih naknada. Popusti se odnose na naknade za sletanje aviona, parkiranje letelica, korišćenje avio-mostova, na takse za odlazeće i transferne putnike, kao i za usluge osvetljavanja manevarskih površina u uslovima smanjene vidljivosti.

Aerodrom ima pravo da avio-kompaniji odobri popust u slučaju otvaranja novih linija. Podnosilac zahteva može da bude prevoznik koji ima pravo da obavlja javni avio-prevoz za koji traži stimulaciju u skladu sa našim propisima ili međunarodnim ugovorima, koji obavezuju Srbiju. Popust neće biti odobren ako linija za koju se traži odgovara liniji na kojoj druga avio-kompanija već obavlja javni prevoz. Popusti se odobravaju na period ne manji od 12 meseci i ne duži od dve godine. Vrednost stimulacije ne može biti veća od 50 odsto troškova, koje avio-prevoznik ima prema aerodromu za novu liniju.

Prema zaključku Vlade Srbije, popuste mogu da dobiju i one kompanije koje u periodu od 12 meseci imaju najmanje pola miliona prevezenih putnika u odlasku ili najmanje 2.000 tona prevezene robe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: