"Povući zakon ili će biti blokada"

Ukoliko Zakon o radu ne bude povučen ni posla štrajka upozorenja 23. januara, sindikati najavljuju da će organizovati masovne proteste i blokade.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 18.01.2014.

16:51

Default images

Potpredsednik Ujedinjenog granskog sindikata "Nezavisnost" Slavko Vlaisavljević izjavio je danas da, ukoliko tekst novog Zakona o radu ne bude povučen ni posle generalnog štrajka upozorenja, sindikati će organizovati masovne proteste i blokade.

Ako ni posle tog štrajka upozorenja, zakazanog za 23. januar, Vlada Srbije ne povuče to zakonsko rešenje "mi ćemo organizovati masovne proteste u Beogradu i nećemo dozvoliti Skupštini da donese takav zakon", rekao je on na konferenciji za novinare "na otvorenom", održanoj ispred zgrade Radio Novog Sada.

Taj sindikat i Savez samostalnih sindikata Srbije već imaju zajednički plan kako da predstavnike vlasti nateraju "da moraju da odustanu od donošenja ovakvog zakona", istakao je Vlaisavljević i dodao da je sad kasno za socijalni dijalog, "zato što je njihov predlog (zakona) katastrofalan, a socijalnog dijaloga nije bilo od početka".

On je napomenuo da će, ako bude donet tako predloženi zakon, radnici pretrpeti velike štete u mnogim oblastima, kao što su minuli rad, bolovanje, povrede na radu, godišnji odmor, državni praznik, otpremnina, plaćeno odsustvo i otpremnina za penziju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: