SSSS odbio srpski sindikalni front

Srpski sindikalni front (SSF) saoštio je da predlog fronta o zajedničkom nastupu sindikata nije naišao na razumevanje Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS)

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 16.01.2014.

16:02

Default images

Kako se navodi u saopštenju, radni sastanak koji je Predsedništvo SSF tražilo sa predsednikom SSSS Ljubisavom Orbovićem nije održan.

Predsednik udruženih sindikata Srbije "Sloga" Željko Veselinović, koji je član SSF, rekao je agenciji Beta, da SSF neće ubuduće tražiti sastanak sa S S S S i naglasio da je neprimereno da Orbović preko medija odbija saradnju.

Sindikat "Sloga" u saopštenju navodi da je Orbović preko medija poslao poruku da bi svako institucionalizovanje saradnje sa drugim sindikatima, bilo samo gubljenje vremena, a da bi i delovanje na dva-tri fronta čak bilo i korisnije.

"U takvoj i unapred najavljenoj atmosferi, svaki dijalog gubi smisao, posebno ako se uzme u obzir činjenica da se fokus sa najavljene teme sastanka od strane SSSS gura u pravcu stare priče: ko je u Srbiji 'reprezentativan' i ko ima pravo da zastupa radnike u Srbiji?", navodi SSF.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: