Ministarka EPS- u: Gde je problem?

Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je da je sigurno da postoje problemi s decembarskim računima za struju.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 15.01.2014.

14:42

Default images

Zbog toga je, kako kaže, Ministarstvo zatržilo objašnjenje od preduzeća EPS Snabdevanje.

Ministarka je na konferenciji za novinare kazala da je Ministarstvo energetike dobilo mnogo primedbi građana na iznos računa za struju za decembar 2013.

"Očekujemo od EPS snabdevanja da u roku od sedam dana kaže gde je nastao problem", kazala je Mihalovićeva.

Dodala je da je sasvim sigurno da je jednim delom došlo do rasta potrošnje - o čemu govore svi podaci, ali da je ono što brine Ministarstvo i zbog čega je upućen dopis direktoru EPS snabdevanja Dejanu Vasiću, jeste da se dobiju tačni podaci.

Kao primere primedbi potrošača upućenih Ministarstvu, Mihajlović je pokazala račune domaćinstva koje se greje na gas i za novembar je dobilo račun za struju od 2.800 dinara, a za decembar 4.500, kao i domaćinsta koje ima centralno grejanje sa novembarskim računom od 2.100 dinara i decembarskim od 4.800 dinara.

Mihajlović je kazala da je njena primedba upravi Elektroprivrede Srbije (EPS) da mora se razgovara s rukovodstvima EPS Snabdevanja i elektrodistribucije. Po njenim rečima, moraju da se reše tehnički problemi ako postoje, a ako postoje kadrovski problemi - da neki ljudi ne mogu da vode određene delove EPS-a, onda to ne treba ni da rade.

"To je već drugi ili treći put da Ministarstvo reaguje i rešava ovakve stvari. Ono što mi hoćemo, jeste da konačno vidiom šta se dešava jer previše vremena Ministarstvo energetike gubi u poslednjih nekoliko meseci stalno moleći EPS Snabdevanja da počne da funkcioniše kao sistem", kazala je Mihajlović.

Vršilac dužnosti generalnog direktora EPS, Aleksandar Obradović kazao je da nema problema, ni grešaka s decembarskim računima za struju.

"Svaki potrošač ima pravo na reklamaciju, ali sada ne izgleda da se išta čudno desilo. Potrošnja je zaista porašla ne samo u Srbiji, već u celom regionu", kazao je on.

Obradović je rekao da je potrošnja struje u Srbiji decembra bila za 21 odsto veća nego novembra, ali da će se ispitati činjenice i da li postoje problemi sa računima, a Ministarstvo će dobiti tražene odgovore.

"Da ne bude zabune: računi moraju da se plaćaju, a da li ima problema, to ćemo tek uvrditi", istakao je Obradović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: