Orbović:Radulovićev plan neostvariv

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović ocenio je je neostvariv plan ministra privrede da građani automatski imaju zdravstvno osiguranje

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 15.01.2014.

14:20

Default images

To je "odlična priča, ali ne govori do kojeg nivoa zdravstvenog osigranja, a sa druge strane evidentno je da u budžetu nema sredstava", rekao je Orbović novinarima.

Predsednik SSSS je pozvao Radulovića da objavi računicu o tome i koji je nivo zdravstvenog osiguranja koji će biti besplatan za sve građane.

"Pre iznošenja takvog predloga, analize se moraju uraditi mnogo ozbiljnije - to je suštinsko pitanje... Sve ovo ostalo su floskule", ocenio je on.

Orbović je ukazao da se stiče se utisak da se u javnosti "pravi opšta pometnja sa stalno novim idejama, koje su lepe za uši i ineresantne, ali ne mogu da se ostvare".

Ministar privrede Radulović izjavio je 10. januara da bi izmenama zakona trebalo omogućiti da svi građani Srbije imaju zdravstveno osiguranje, bez ozbira da li im poslodavci uplaćuju doprinose.

Radulović je kazao da je to predviđeno akcionim planom za realizaciju Strategije razvoja preduzetništva koju je pripemilo Ministarstvo privrede.

Ministar finansija Lazar Krstić rekao je danas da u trenutnoj finansijskoj situaciji ne vidi način da se zdravstveno osiguranje pokriva iz budžeta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

12 h

Podeli: