Radulović zove investitore

Ministar privrede Saša Radulović razgovara danas sa predsednikom austrijske privredne komore i privrednicima iz te zemlje koji imaju poslovni interes u Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 15.01.2014.

09:32

Default images

Ministar Radulović, koji učestvuje na dvodnevnom ekonomskom forumu Centralne i Istočne Evrope "Juromani" u Beču, danas će razgovarati sa predsednikom austrijske privredne komore Kristofom Lajtlom i austrijskim privrednicima.

Radulović će se sastati sa 47 generalnih direktora najznačajnijih austrijskih kompanija koje imaju poslovni interes u Srbiji. Susreti su upriličeni u organizaciji Ambasade Austrije u Beogradu, Privredne komore Austrije i Ministarstva privrede Srbije.

Ministar će, kako je najvljeno, imati i sastanak sa predstavnicima Bečkog instituta za međunarodne ekonomske studije, kao i brojne bilateralne susrete.

Radulović je juče, prvog dana foruma, učestvovao u uvodnom panelu "Evropa: Oporavak i rast", na kome su govorili u predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj i Međunarodnog monetarnog fonda.

U popodnevnom delu prvog dana održan je okrugli sto posvećen mogućnostima investiranja i poslovanja u Srbiji. Radulović je predstavio potencijal za braunfild investicije u 153 preduzeća u restrukturiranju i 419 drugih preduzeća u nadležnosti Agencije za privatizaciju.

Radulovuć je na skupu, koji je izazvao veliko interesovanje investitora i predstavnika finansijskih institucija, kazao da će država ove godine fokus staviti na braunfild investicije, i ukazao da Srbija želi dobre investitore, koji bi doneli dobre poslove, odnosno radna mesta.

Upitan zašto bi investitori trebalo da imaju poverenja u sprovođenje najavljenih mera, ministar je kazao da Srbija nema izbora.

"Kriza je postala prijatelj reformi. Dok nismo došli u situaciju da smo leđima "priterani uz zid" bežali smo od reformi. Sada nema kud", objasnio je.

Na okruglom stolu učestvovali su još i vršilac dužnosti Agencije za privatizaciju, Vida Uzelac, generalni direktor investicionog fonda SEAF Nikola Stefanović i direktorka agencije AOFI, Ana Drašković Malešević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

14 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: