Sutra protokol o TE-TO Novi Sad

U Vladi Srbije će sutra biti potpisan protokol o izgradnji Termolektrane-toplane (TE-TO) u Novom Sadu.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 14.01.2014.

16:22

Default images

Protokol o ulaganju u rekonstrukciju postojećeg i izgradnju novog bloka za kombinovanu proizvodnju električne i toplotne energije u Termolektrani-toplani (TE-TO) Novi Sad biće potpisan sutra u Vladi Srbije.

Potpisivanju protokola prisustvovaće ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Zorana Mihajlović, najavljeno je iz resornog ministarstva.

Protokol o pregovorima za zaključenje ugovora o zajedničkom ulaganju u TE-TO Novi Sad potpisaće v.d direktora EPS-a, Aleksandar Obradović, gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, predsednik odbora direktora "Energije Novi Sad" Miloš Stojanović, i ovlašćeni predstavnici konzorcijuma ponuđača, Roland Tot i Pol Smit.

Konzorcijum ponuđača čine kompanije "METKA" iz Grčke, "GGE" iz Slovačke i "CJSC Optima Energostroy" iz Ruske Federacije.

Vrednost projekta je procenjena na više od 250 mliona evra. Predviđeno je da TE-TO Novi Sad ima 400 megavata električne snage i 300 MW toplotne.

Ovim projektom dugoročno će se obezbediti ekonomski i ekološki održivo energetsko snabdevanje u široj zoni grada Novog Sada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: