BG: Rad elektrana nije ugrožen

Beogradske elektrane imaju u zalihama određene količene tabletirane soli za omekšavanje vode, tako da rad sistema nije ugrožen, kažu u tom komunalnom preduzeću.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 14.01.2014.

14:54

Default images

Kako su kazali agenciji Beta u Beogradskim elektranama, proizvodnja i distribucija toplotne energije iz 56 toplana i kotlarnica Beogradskih elektrana za sada nisu ugroženi zbog predstečajnog postupka u preduzeću Interkomerc, koje isporučuje tabletiranu so i brikete od drveta.

"S obzirom na činjenicu da problem sa isporukom tabletirane soli i briketa traje nešto manje od 30 dana, a kako bi sprečile potpunu nestašicu Beogradske elektrane su pokrenule novi postupak javne nabavke", naveli su u tom JKP.

Menadžment Beogradskih elektrana sagledava i ko u Srbiji ima tabletiranu so koja je odgovarajućeg kvaliteta i koja bi, u tom slučaju, bila pozajmljena u meri i obimu dok se javna nabavka ne realizuje.

Pored toga, ulaže se svakodnevni napor da se od sadašnjeg dobavljača prema postojećem ugovoru, dobiju količine soli koje će biti dovoljne do okončanja postupka javne nabavke.

Prema ranijim informacijama, 6. januara objavljen je novi tender koji bi trebalo da bude okončan do sredine februara.

Iz Beogradskih elektrana su istakli da nestašica briketa ne može da ugrozi proces proizvodnje i distribucije toplotne energije iz kotlarnica koje koriste taj energent, jer bi se u slučaju nužde prešlo na upotrebu sušenog lignita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

9 h

Podeli: